Skip to main content

Πες μου ένα μόνο λόγο!!!

27 Ιούν 2022

Αναζητώ με πραγματική αγωνία ΕΝΑ (!!!), μόνο ένα, πραγματικά σοβαρό και υπεύθυνο λόγο, για τον οποίο το ανθρώπινο είδος θα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει σ’ αυτό τον πλανήτη, με δεδομένο το αδιαμφισβήτητο πλέον γεγονός ότι η σχέση μας με τα πάντα σ’ αυτό τον πλανήτη, από τη σχέση με τον εαυτό μας, τις μεταξύ μας σχέσεις, μέχρι τη σχέση μας με τη γη, το φυσικό περιβάλλον, τα οικοσυστήματα, τη χλωρίδα και την πανίδα, είναι καθαρά καταστροφική.

Μπορεί να υπάρχει ένας αντικειμενικά σοβαρός λόγος ύπαρξης, όταν ένα “νοήμον” είδος, τεχνολογικά εξελιγμένο στο πολύ υψηλό επίπεδο που βρισκόμαστε σήμερα, με τη συμπεριφορά του, ταράσσει συνεχώς, όλο και πιο έντονα και όλο και πιο επικίνδυνα, τη φυσική αρμονία, τη φυσική ισορροπία, τη φυσική εξέλιξη και τη βιωσιμότητα όλων των άλλων μορφών ζωής αυτού του πλανήτη??

Μπορεί να υπάρχει ένας σοβαρός λόγος ύπαρξης όταν σαν είδος λειτουργούμε σχεδόν ολοκληρωτικά αποκομμένοι από το φυσικό περιβάλλον και όλες τις άλλες μορφές ζωής??

Μπορεί να υπάρχει ένας σοβαρός λόγος να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σ’ αυτό τον πλανήτη όταν δεν είμαστε καν σε θέση, σαν παγκόσμιοι ηγέτες που παίρνουν αποφάσεις και σαν απλοί άνθρωποι που τις αποδεχόμαστε και τις στηρίζουμε, να έχουμε τη βασική επίγνωση αυτής της δραματικής και αδιέξοδης κατάστασης που εμείς οι ίδιοι έχουμε δημιουργήσει??

Η αναζήτησή μου αυτή δεν αναφέρεται καθόλου σε ρομαντικούς ή συναισθηματικούς λόγους, ούτε σε ποιητικούς ή ψυχολογικούς λόγους.

Αναφέρομαι σε καθαρά επιστημονικούς λόγους, σε επιστημονικές έρευνες και σχετικούς τομείς γνώσης, σε μετρήσεις, σε υπολογισμούς, σε συγκρίσεις και αριθμητικά δεδομένα.

Μου είναι σχεδόν βέβαιο ότι το ερώτημα θα παραμείνει αναπάντητο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ