Το πιο κρίσιμο ερώτημα της εποχής μας

19 Ιαν 2023

Είτε το γνωρίζεις είτε όχι, είτε το πιστεύεις είτε όχι, οι καιροί που όλοι εμείς έχουμε την τύχη να βιώνουμε, την ίδια χρονική στιγμή, στον υπέροχο αυτό πλανήτη, έχουν ένα εντυπωσιακό, ένα πραγματικά συγκλονιστικό αλλά και κρίσιμο κοινό χαραχτηριστικό για όλους μας.

Το ότι μια ανώριμη, ανεύθυνη και βαθιά ελλειμματική ηθικά και συνειδησιακά ανθρωπότητα έχει στη διάθεσή της μια εξαιρετικά υψηλή, μια χωρίς φραγμούς και όρια, όπως όλα δείχνουν, τεχνολογία, η οποία, εκτός των άλλων, έχει και τη δυνατότητα να αλλοιώσει ή να τροποποιήσει, κατ’ επιλογήν των διαχειριστών της, πολύ βασικές μας βιολογικές, ψυχολογικές ή συναισθηματικές λειτουργίες.

Θέλω να πω ότι η ανθρωπότητα, χωρίς προηγουμένως να έχει ωριμάσει πνευματικά και ηθικά, προτού αληθινά να έχει εκπολιτιστεί και να έχει αντιληφθεί τον ιδιαίτερο ρόλο και τις ευθύνες της απέναντι στη ζωή σ’ αυτό τον πλανήτη, καλείται να διαχειριστεί πρωτόγνωρες δυνατότητες οι οποίες μπορεί να αποβούν κυριολεκτικά μοιραίες και τραγικά δυστοπικές για το μέλλον, τόσο το δικό μας σαν είδος όσο και των άλλων μορφών ζωής, οι οποίες δέχονται άμεσα και καθοριστικά τις συνέπειες από τις δικές μας επιλογές.

Στην κορυφή των σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών και δυνατοτήτων βρίσκονται οι τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης, της Ρομποτικής, της Πληροφορικής και της Βιολογίας.
Αυτοί οι τεχνολογικοί τομείς είναι κυρίως αυτοί που μπορούν ν’ αλλάξουν κυριολεκτικά τα πάντα στον κόσμο μας και να “γεννήσουν” ένα ολοκληρωτικά νέο είδος ανθρώπου, καθώς έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν με ακρίβεια κάθε λεπτομέρεια της προσωπικής ζωής του κάθε πολίτη, με τη χρήση αλγορίθμων και του όγκου των πληροφοριών που τον αφορούν, πληροφορίες που σχετίζονται με τη βιολογική, πνευματική, συναισθηματική και ψυχολογική του δομή και πραγματικότητα.

Το χάσμα ανάμεσα στο τι πραγματικά είμαστε ηθικά έτοιμοι να κάνουμε και στο τι δυνατότητες έχουμε στη διάθεσή μας, μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας, μοιάζει να βαθαίνει και να μεγαλώνει όλο και πιο πολύ, καθώς οι περισσότεροι πολίτες στον κόσμο μας δεν έχουν πραγματικά καμία ιδέα και γνώση για όλες αυτές τις καταιγιστικές αλλαγές, γεγονός που δεν είναι βέβαια τυχαίο καθώς διευκολύνει πάρα πολύ τα σχέδια αυτών που βρίσκονται στο τιμόνι της σύγχρονης τεχνολογίας.

Ένα λοιπόν από τα σημαντικά ερωτήματα που αυτονόητα προκύπτει σε αυτή την υπόθεση είναι “σε τίνος τα χέρια και τα συμφέροντα βρίσκεται αυτή η τεχνολογία” και κατ’ επέκταση “σε τι κόσμο θέλουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας”.
Και αυτό το ερώτημα οφείλουμε να το απαντήσουμε εμείς, καθένας από εμάς, γιατί αν δεν αναλάβουμε αυτή την ευθύνη και το αφήσουμε αναπάντητο στα χέρια των σύγχρονων Φραγκενστάιν είναι βέβαιο ότι θα έχουμε συνηγορήσει και αποδεχτεί ένα νέο κόσμο τεράτων.

Μα το συγκλονιστικά καθοριστικό ερώτημα είναι, “επιτρέποντας να γεννηθεί ένας τέτοιος κόσμος, πόσο σίγουροι θα είμαστε ότι πραγματικά υπάρχουμε”, αν θα έχουμε παραδώσει σε άλλους, τη διαχείριση του εαυτού μας, του νου μας, της ιδιωτικότητας, των ατομικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων μας?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εαυτός

Το αντίδοτο

Το HAARP ξεκίνησε το μεγαλύτερο σύνολο πειραμάτων του

Κλιματική και άλλες κρίσεις – Πανανθρώπινη Υποκρισία

Εαυτός

Το αντίδοτο

Το HAARP ξεκίνησε το μεγαλύτερο σύνολο πειραμάτων του

Κλιματική και άλλες κρίσεις – Πανανθρώπινη Υποκρισία

Ένας πολιτισμός που στη βάση του σχεδιασμού του δεν έχει θέσει ξεκάθαρα και πάνω απ όλα την αξία της ζωής, είναι καταδικασμένος να παρακμάζει μέχρι τον πλήρη αφανισμό του
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

© , ReValuetion