Skip to main content

Αγάπα τη γη και τη φύση, γιατί είναι εσύ!!!

29 Απρ 2022

Η γη είναι ένας ολοζώντανος οργανισμός, που αναπνέει με τους ανέμους, που αλλάζει φορεσιές σε κάθε εποχή, που εγκυμονεί κάθε τι νέο, που γεννάει και συντηρεί αμέτρητες μορφές ζωής, που υποφέρει και πληγώνεται από φυσικά αλλά και ανθρώπινα φαινόμενα, που ανθίζει και ευωδιάζει, που γεμίζει ασύλληπτα χρώματα και εντυπωσιακές μορφές.

Να την αγαπάς και να τη σέβεσαι τη γη, γιατί αυτή είναι η μόνη αληθινή σου πατρίδα, οι άλλες, οι τόποι που έτυχε καθένας μας να γεννηθεί, είναι πατρίδες μικρές, φτιαγμένες τεχνητά από μυαλά ανθρώπινα, από μυαλά με περιορισμούς και συμφέροντα.
Είσαι παιδί της γης, μια απειροελάχιστη μορφή ζωής ανάμεσα σε τόσες άλλες, φιλοξενείσαι προσωρινά στα σπλάχνα της, είσαι επισκέπτης.
Από αυτή τη γη πέρασαν όλοι οι σπουδαίοι και όλοι οι ασήμαντοι, όλοι οι θαυμαστοί και όλοι οι άχρηστοι, οι καλοσυνάτοι και οι κακόβουλοι, οι πλούσιοι και οι φτωχοί, οι επώνυμοι και οι ανώνυμοι…η γη δεν ξεχωρίζει τα παιδιά της, η αγκαλιά της τα χωράει όλα, όλα είναι ένα μεγάλο και σπάνιο οικοσύστημα γι’ αυτήν, οι διαιρέσεις και οι διαχωρισμοί είναι ανθρώπινες επινοήσεις.
Άλλη γη, άλλος πλανήτης τόσο όμορφος και τόσο πλούσιος, που να γεννά και να συντηρεί τόσες μορφές ζωής, δεν μας είναι ακόμα γνωστός, η γη είναι μοναδική μέσα στο αχανές σκοτάδι των κόσμων και των γαλαξιών.

Η φύση είναι η μάνα μας, η κοινή μάνα όλων των μορφών ζωής σ’ αυτό τον πλανήτη, μας φροντίζει, μας προστατεύει και μας θρέφει.
Η φύση μπορεί να θρέψει και να φροντίσει όλες τις μορφές ζωής, όχι όμως και την ανθρώπινη απληστία, τη σπατάλη και την ανοησία.
Να την αγαπάς και να τη σέβεσαι τη φύση, το μεγαλείο και η πολυμορφία της δεν μπορεί να χωρέσει στο μικρό σου νου.
Σκέψου μονάχα ότι κάτω από ένα πολύ μικρό κομματάκι γης, κάτω από εκεί που πατά το πόδι σου, ζουν, συνεργάζονται και εξελίσσονται αμέτρητες μορφές ζωής, πολλές περισσότερες απ’ όσες περιέχει το δικό σου σώμα.

Για τη γη και τη φύση το μόνο που έχει αξία είναι η ζωή, για τη γη και τη φύση δεν υπάρχει τίποτε άλλο…
…μα για τον άνθρωπο, παρά το ότι είναι μέρος της γης και της φύσης, η ύλη και τα παράγωγά της που έφτιαξε ή επινόησε ο νους, τα κέρδη, ο υλικός πλούτος, τα χρήματα, οι ιδιοκτησίες, η κατανάλωση, τα πράγματα, έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία από τη ζωή…

Κάτι έχει πάει πολύ στραβά, πολύ ανάποδα στον ανθρώπινο νου σε όλη αυτή την πορεία και οι συνέπειες βρίσκονται κάθε στιγμή μπροστά μας, δυσκολεύουν και καταστρέφουν τις ζωές μας, βγάζουν το χειρότερο εαυτό μας, μας οδηγούν σε συνεχείς συγκρούσεις και δεν είμαστε ευτυχισμένοι…

Αγάπα τη γη και τη φύση γιατί είναι Εσύ, γιατί μονάχα στη φύση υπάρχουν όλες οι απαντήσεις!!!

Στο ντοκιμαντέρ του ξεχωριστού Ντέιβιντ Ατένμπορο “A life on our planet” θα βρεις σπουδαία και πολύ εντυπωσιακά στοιχεία για τη ζωή. Είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα του netflix με Ελληνικούς υπότιτλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η δική μου ιστορία (…γιατί η ιστορία του καθένα μας έχει να κάνει με το ποιος νομίζει ότι είναι…)

Κλιματική και άλλες κρίσεις – Πανανθρώπινη Υποκρισία

Τεχνολογία, Εξουσία και…παιδιά

Η δική μου ιστορία (…γιατί η ιστορία του καθένα μας έχει να κάνει με το ποιος νομίζει ότι είναι…)

Κλιματική και άλλες κρίσεις – Πανανθρώπινη Υποκρισία

Τεχνολογία, Εξουσία και…παιδιά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ