Skip to main content

Γιατί αν γλυτώσει το παιδί…

15 Μαρ 2022

Οι επίμονες και απαιτητικές φωνές τους αντηχούν στ’ αφτιά σας όπου βρεθείτε κι όπου σταθείτε.
Σας επαναλαμβάνουν συνεχώς, κουραστικά και άχρωμα, ότι εσείς, η νέα γενιά, τα νέα παιδιά, είστε η ελπίδα και το μέλλον της ανθρωπότητας, σας λένε πως ό,τι κάνουν το κάνουν για σας, για το καλό σας και για το μέλλον σας.
Οι γονείς και οι συγγενείς σας, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές σας, στα σχολειά και στα πανεπιστήμια, οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα, όλοι, παντού…
Όλοι οι πολιτικοί, όλα τα κόμματα, απ’ όλους τους ιδεολογικούς χώρους, δεν λησμονούν ποτέ, στους λόγους και στα κείμενά τους, να μιλάνε για σας, να σας μνημονεύουν με ανούσιες υπερβολές και γλυκανάλατες σάλτσες.
Θέλουν να σας πείσουν με κάθε τρόπο ότι όλοι οι σχεδιασμοί και όλες οι προσπάθειές τους έχουν σαν κίνητρο και στόχο το καλό σας, το μέλλον σας.
Το ίδιο κάνουν και οι παπάδες και η θρησκεία.
Οι απεσταλμένοι του θεού ανοίγουν διάπλατα τη στοργική αγκαλιά τους για να σας βάλουν στο σωστό δρόμο, στο δικό τους δρόμο, για να γίνετε καλοί και ηθικοί άνθρωποι.
Αυτό που τους καίει είναι να μην παρεκκλίνετε από τις “εντολές” και τους κανόνες της εκκλησίας, από τα πιστεύω, τους περιορισμούς, τα “πρέπει” και “δεν πρέπει” τους.

Μην τους πιστεύετε!!!
Σας λένε ψέματα!!!
Το μυαλό σας είναι ο στόχος τους, θέλουν να το ελέγχουν, να το κατευθύνουν χωρίς να το καταλαβαίνετε. Επιδιώκουν να σας χειραγωγήσουν και να σας ευνουχίσουν για να τους έχετε ανάγκη σε κάθε σας βήμα.
Το μόνο που θέλουν από σας είναι να είστε υπάκουοι σκλάβοι, να συμμορφωθείτε με τα δικά τους συμφέροντα και τα δικά τους σχέδια.
Το μόνο που θέλουν είναι να γίνετε άβουλα και πιστά αντίγραφα του αποτυχημένου κόσμου τους!!
Είναι τρομοκράτες, είναι αυτοί που με τις άσχετες και ιδιοτελείς αποφάσεις τους καταστρέφουν το μέλλον σας, είναι αυτοί που ανέχονται τη βαρβαρότητα και τον παραλογισμό σαν κανονικότητα.
Είναι αυτοί που μιλάνε για ειρήνη και κάνουνε πολέμους, που κάνουν κηρύγματα για τη δικαιοσύνη και εκμεταλλεύονται τα πάντα για τα ατομικά τους κέρδη, που αγωνίζονται για τη δημοκρατία και οι συμπεριφορές τους είναι φασιστικές.
Είναι αυτοί που ανέχονται και συντηρούν τη φτώχια, την εκμετάλλευση, την πείνα και τις ανισότητες.
Αυτοί που αποδέχονται μια κοινωνία γεμάτη συσσωρευμένα και κατασκευασμένα προβλήματα, μίση, συγκρούσεις και ανταγωνισμούς σε κάθε βήμα.

Σας μιλάνε για δημοκρατία και ελευθερία.
Μην τους πιστεύετε!!! Αν ο κόσμος που φτιάξανε ήταν πραγματικά δημοκρατικός και ελεύθερος τα λόγια θα περίσσευαν, θα τα ζούσατε, θα ήσασταν αληθινά ελεύθεροι σ’ ένα δημοκρατικό κόσμο.
Το νου σας!!
Αυτοί είναι που με την ανοχή τους απέναντι σ’ ένα επικίνδυνο υλιστικό και καταναλωτικό σύστημα κατασκευάζουν για εσάς ψεύτικες ανάγκες και σαν επακόλουθο καταστρέφουν τη φύση, τους πόρους και όλη τη θαυμαστή και μοναδική βιοποικιλία της γης.
Σας κλέβουν ωμά και απροκάλυπτα, σας βάζουν σε απρόβλεπτες περιπέτειες γιατί με το απαράδεκτο Οικονομικό μοντέλο που ακόμα χρησιμοποιούν κατασπαταλούν τη γη και τους πόρους που θα χρειαστείτε να ζήσετε εσείς και τα παιδιά σας.
Είναι διεφθαρμένοι γιατί δεν αρνήθηκαν τη διαφθορά, τη συνήθισαν, την έκαναν φίλη, είναι γεμάτοι μεγάλα λόγια και υποσχέσεις, μα έχουν άδειες καρδιές και μυαλά σαπισμένα σ’ αυτούς τους βάλτους που επέλεξαν να βολευτούν.

Είναι αμετανόητοι υποκριτές!!!

Ο κόσμος που “προσγειωθήκατε” είναι φτιαγμένος από το δικό τους ψέμα, τη δική τους άγνοια, την απληστία, την ανευθυνότητα και την ατολμία να αλλάξουν πρώτα οι ίδιοι, να γίνουν αληθινά πολιτισμένοι άνθρωποι και να φτιάξουν ένα νέο κόσμο, ένα κόσμο πραγματικά ειρηνικό, αλληλέγγυο και αδερφωμένο.
Απέτυχαν να χτίσουν ένα νέο εκσυγχρονισμένο πολιτισμό που θα σέβεται και θα φροντίζει τη ζωή και τις αληθινές της αξίες.
Αυτός ο χαοτικός και αδιέξοδος κόσμος, που βλέπετε και αντιμετωπίζετε καθημερινά, είναι φτιαγμένος από τις δικές τους επινοημένες ιστορίες, τα δικά τους ανόητα παραμύθια και τις πεποιθήσεις, τις παραδόσεις και τις συνήθειές τους, τις δεισιδαιμονίες, τις φοβίες και τα δικά τους πιστεύω και το μόνο που θέλουνε είναι να σας μπολιάσουν με όλα αυτά χωρίς να σας ρωτήσουν, χωρίς να μάθουν τι έχετε εσείς μέσα στις καρδιές σας, χωρίς να νοιάζονται ποια είναι τα δικά σας όνειρα, τα δικά σας θέλω.

Όλα τα εκπαιδευτικά μοντέλα που εφαρμόζουν μέχρι και σήμερα έχουν ένα και μόνο σχεδιασμό για σας, ένα βασικό στόχο.
Να σας μεταφέρουν πολύ συγκεκριμένες γνώσεις και να σας κάνουν εξειδικευμένα και άβουλα εργατικά χέρια του υφιστάμενου παραγωγικού μοντέλου, ενός μοντέλου που λειτουργεί σε βάρος της ζωής δημιουργώντας συνεχώς νέα προβλήματα και νέους κινδύνους για τη ζωή και τον πλανήτη.
Τα εκπαιδευτικά μοντέλα δεν σας λένε σχεδόν τίποτα για την ουσία της ζωής, τις πραγματικές της αξίες, τις σχέσεις σας με τα πάντα.
Δεν σας μαθαίνουν σχεδόν τίποτα για τη θέση σας στο σύμπαν, μονάχα θέλουν να σας μάθουν να ανταγωνίζεστε σκληρά.
Σας λένε συνέχεια ότι η ζωή είναι σκληρή και θέλει αγώνα.
Αμετανόητα σκληροί είναι αυτοί!!
Η ζωή θέλει μονάχα ισορροπία, σεβασμό, συνύπαρξη, συμπόνια και φροντίδα.
Σας μαθαίνουν όπως τους βολεύει την ιστορία γιατί θέλουν να σας μπολιάσουν με μίσος, μίσος για άλλους ανθρώπους που τυχαίνει να ζουν αλλού, να πιστεύουν σε άλλες ιδέες, να έχουν άλλο χρώμα, άλλους θεούς, άλλες ιδεολογίες.

Κάποτε ήταν κι αυτοί νέοι όπως εσείς, είχαν αθωότητα και λαχτάρα, είχαν κι εκείνοι όνειρα, μα τα ξεπούλησαν γρήγορα στα φτηνά παζάρια, τα εξαργύρωσαν στις ξεπεσμένες αγορές των ιδιοκτητών τους, γίνανε μάζα, όχλος, χάσανε το νου και την κριτική τους σκέψη και γίνανε υποχείρια σε αρρωστημένες ορέξεις και συμφέροντα.
Είναι κι αυτοί τρομοκρατημένοι νέοι μιας άλλης εποχής που “αναγκάστηκαν” να χτίσουν τις ζωές τους πάνω στη λήθη, το βόλεμα και τα λίγα ψίχουλα που τους πέταξαν.
Δεν τόλμησαν ν’ αναρωτηθούν ποτέ τίνος τα σχέδια εξυπηρετούν, δεν τόλμησαν ποτέ να αρνηθούν το ρόλο του θύματος και τώρα σας κουνάνε το δάχτυλο και σας δείχνουν το δρόμο που πρέπει να πάρετε.

Να θυμάστε πάντα τούτα τα λόγια.

“Η Αλήθεια είναι μια χώρα δίχως μονοπάτι. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να τη φτάσει μέσα από οργανώσεις, μέσα από κάποια πίστη, μέσα από δόγματα, ιερωμένους ή τελετουργίες, ούτε μέσα από κάποια φιλοσοφική γνώση ή ψυχολογική τεχνική.”
Τζ. Κρισναμούρτι

Ο εγωισμός και η απουσία επίγνωσης είναι που στέκουν εμπόδιο στους άμυαλους και ανόητους αυτού του κόσμου να παραδεχτούν για μια φορά ότι απέτυχαν, ότι όλες τους οι ιδεολογίες, τα πιστεύω και τα συστήματα απέτυχαν ολοκληρωτικά να φέρουν ειρήνη και αδερφοσύνη στην ανθρωπότητα, απέτυχαν να δημιουργήσουν ένα κόσμο φιλικό και βιώσιμο.

Γι’ αυτό σας προτρέπω και σας θερμοπαρακαλώ να τους αφήσετε πίσω στα χρονοντούλαπα της ιστορίας. Σφαλίστε γερά τ’ αφτιά σας για να κρατήσετε υγιή και ζωντανά τα μυαλά σας.
Φροντίστε να έχετε εσείς τον έλεγχο του νου σας, να έχετε ένα νου που να κοιτά ολόκληρη την εικόνα και όχι μικρά τεμαχισμένα μέρη της.
Μην ακολουθείτε αυθεντίες, δεν υπάρχουν αυθεντίες.
Να αμφισβητείτε ότι σας λένε και ότι σας παρουσιάζουνε οι γονείς σας, οι δάσκαλοι σας, οι πολιτικοί, οι παπάδες, οι πάντες… Αμφισβητώ σημαίνει έχω ένα νου δραστήριο και ζωντανό, ένα νου που ερευνά και δεν δέχεται παθητικά, έχω τον έλεγχο εγώ.
Να είστε περίεργοι, να κάνετε αμέτρητες ερωτήσεις για τα πάντα.
Ρωτάω σημαίνει δεν γνωρίζω και θέλω να μάθω, σημαίνει ότι εξετάζω χωρίς προκαταλήψεις τι απαντήσεις παίρνω.
Ένας από τους λόγους που ο κόσμος μας είναι χαοτικός και δυστοπικός είναι γιατί δεν κάνουμε τις σωστές ερωτήσεις.
Να μην ανήκετε. Οι φοβισμένοι και οι άτολμοι επιθυμούν να ανήκουν κάπου, αυτοί που δεν θέλουν να εκτίθενται.
Επαναστατήστε!! Η μόνη αληθινή και ουσιαστική επανάσταση είναι αυτή που συμβαίνει μέσα στο νου σας, όχι στους δρόμους, όχι στα δικά τους “γήπεδα”.

Απ’ τις ατελείωτες πληροφορίες που δέχεστε καθημερινά, τις φλυαρίες και τις ανοησίες του κάθε άσχετου, να δίνετε περίσσια προσοχή στους αιρετικούς ανθρώπους, στους ανατρεπτικούς, στους ασυμβίβαστους, στους καινοτόμους, σ’ αυτούς που τις πιο πολλές φορές δεν λένε ευχάριστα πράγματα, σ’ αυτούς που πιστεύουνε με πάθος ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος.
Ό,τι θαυμαστό και σπουδαίο έχει καταφέρει μέχρι σήμερα η ανθρωπότητα το οφείλει σε μερικούς τρελούς που τόλμησαν.

Αγωνιστείτε να κάνετε αυτό τον κόσμο πολύ καλύτερο απ’ ότι τον βρήκατε. Σήμερα είναι διαθέσιμες όλες οι απαραίτητες δυνατότητες, απλά τις κατέχουν οι εξουσιαστές και οι δυνάστες.
Όμως χωρίς εσάς, χωρίς τη δική σας αποδοχή, χωρίς τη δική σας ανοχή, η δύναμή τους μπορεί να γίνει καπνός.
Η δική τους δύναμη είναι η δική σας αδυναμία.
Τους εξουσιαστές τους χρειάζονται και τους κατασκευάζουν αυτοί που επιθυμούν να εξουσιάζονται, αυτοί που νοιώθουν την ανάγκη να ανήκουν σε μαντριά και να εξουσιάζονται από τσομπάνηδες.

Μην ζήσετε σαν “πρόβατα” σε μαντρί, γιατί τα “πρόβατα” τα προορίζουν για σφαγή.

“Να θυμάστε να κοιτάτε ψηλά στ’ αστέρια και όχι κάτω στα πόδια σας.
Προσπαθήστε να κατανοήσετε ό,τι βλέπετε και να αντιληφθείτε ποια είναι η θέση μας σαν είδος στο σύμπαν. Να είστε περίεργοι. Να μην τα παρατάτε.
Όπου υπάρχει ζωή υπάρχει και ελπίδα.”
Stephen Hawking (8/1/1942 – 14/3/2018)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η δική μου ιστορία (…γιατί η ιστορία του καθένα μας έχει να κάνει με το ποιος νομίζει ότι είναι…)

Κλιματική και άλλες κρίσεις – Πανανθρώπινη Υποκρισία

Τεχνολογία, Εξουσία και…παιδιά

Η δική μου ιστορία (…γιατί η ιστορία του καθένα μας έχει να κάνει με το ποιος νομίζει ότι είναι…)

Κλιματική και άλλες κρίσεις – Πανανθρώπινη Υποκρισία

Τεχνολογία, Εξουσία και…παιδιά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ